Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad kastmed

Pistou ehk ürdikaste

Külmad kastmed

Pistou ehk ürdikaste

Angeelika Kang Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Külm Prantsuse ürdikaste, mis koosneb uhmris peenestatud basiilikust, küüslaugust, ning oliiviõlist. Soovi korral lisatakse ka riivitud parmesani.
Retsept
100 g Basiilik (värske)
1 küüs Küüslauk
Sool
Must pipar
1.25 dl Oliiviõli
1.5 dl Parmesani riivituna v. muud kõvat juustu
Tüüpiline lisand ka Provence’i piirkonnas, kus seda lisatakse pastaroogadele, suppidele (näiteks Soupe au Pistou) või määritakse röstitud saiale. Erinevalt itaallaste pestokastmest ei sisalda pistou piiniaseemneid. Hõõru uhmris basiilik ja küüslauguküüs ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa oliiviõli ja parmesan. Sega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree