Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad kastmed

Mündipesto

Külmad kastmed

Mündipesto

Triin Sander Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eigo Alvik
Mündipesto on üks tore variatsioon, kus küüslaugu teravust ja rukola vürtsikust tasakaalustab mündi tugev värskus. Kokku saab kombinatsiooni, mis sobib täiustama nii suppe, grillitud liha-kala, pastat või suupistena röstitud saia.

kuni 20 min

Retsept
Lehtpetersell või
1 peotäis Rukola
1 peotäis lehti Münt
1 kuni 2 küünt Küüslauk
1 tk Laim (riivitud koor)
1 sl Laim (pressitud mahl)
8 sl Oliiviõli
2 kuni 3 sl Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
Sool (vajadusel)
Suhkur (vajadusel)
2 sl India pähkel
Rösti india pähklid kuival pannil, lase jahtuda. Kui kasutad köögikombaini, pane kõik ained masinasse ja töötle ühtlaseks. Köögikombaini puudumisel kasuta saumiksrit – haki rukola/petersell, münt, küüslauk ja pähklid jämedalt. Pane kõrgete äärtega kitsasse nõusse (kann, jäätisetops vms) ja lisa ülejäänud ained. Töötle ühtlaseks. Kui armastad tükilisemat tulemust, sega juust juurde kõige lõpus. Vajadusel timmi maitsed sobivaks soola ja/või suhkruga. Oliiviõliga ülevalatuna säilib mündipesto külmikus vähemalt 3 nädalat.
Kogus 2, 5 dl.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke