Kastmed  » Külmad kastmed

Tkemali ehk ploomikaste

Keskmine hinne: 3.49 Allikas: Kaukaasia köök Autor: Emil Rutiku
Ilma selle kastmeta lambalihast šašlõkki kaukaaslased ette ei kujuta.

Aja kividets puhastatud ploomid läbi hakklihamasina, lisa sool ja suhkur ning keeda massi 5 minutit keskmisel kuumusel. Soovi korral võid ploomidel enne naha eemaldada, kastes need mõneks hetkeks keevasse vette. Lisa purustatud küüslauk, pipar ja maitsetaimed. Aja kaste keema ja võta seejärel tulelt. Kui kaste on jahtunud, on see kasutamiseks valmis.
Kui soovid kastet pikemalt säilitada, siis lisa äädikat, umbes 0,5 tl 30% äädikat 1 l kastme kohta. Villi kuum kaste puhtass epurki, võid peale kallata veidi õli. Lase jahtuda.

SOOVITUS
Piparmündi asemel võid kasutada basiilikut.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa