Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad kastmed

Kodune ketšup peterselli ja porruga

Külmad kastmed

Kodune ketšup peterselli ja porruga

Targu talita
PrindiSoovita sõbrale
Koduse ketšupi võib vastavalt soovile valmistada kas mahedama või siis hoopis vürtsikama.
Retsept
portsjonile
1 kg punased tomatid
1 tk Porrulauk
2 tk Sibul
1 tk petersellijuur
2 tk Õun
2 küünt Küüslauk
1 sl sool
1 sl suhkur
1 noaotsatäis Kaneel (jahvatatud)
1 noaotsatäis Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 noaotsatäis jahvatatud nelk
1 noaotsatäis Paprika (jahvatatud)
1 noaotsatäis jahvatatud must või valge pipar
30% äädikas maitse järgi
Tomatid tükeldada ja panna kuiva paksupõhjalisse keedunõusse. Kuumutada keema, lisada tükeldatud sibulad, porrulauk, petersell ja õunad ning kuumutada tasasel tulel. Kuumutamise ajal lisada tükeldatud küüslauk. Köögiviljasegu püreerida ja keeta koos vürtsidega paksemaks. Kuum ketšup valada väikestesse kuumadesse pudelitesse, igale pudelile panna peale tilgake õli ja sulgeda õhukindlalt. Jahutada kiiresti. Kõiki retseptis nimetatud vürtse ei pea kasutama, iga perenaine leiab enda jaoks sobiva maitsekombinatsiooni. Ka võib suurendada porru või õuna kogust retseptuuris, siis saab ketšup mahedam. Kes väga vürtsikat ketšupit soovib, võib maitsestamiseks kasutada tšillipipart.

KOMMENTAARID

sirts 10.okt 2010 12:18
super hea.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes