Kastmed  » Soojad kastmed

Pannikaste punase veiniga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Maire Suitsu
Steigi juurde võib pakkuda ka kiiret pannikastet, mis valmib nii nobedasti, et liha ei jõua eelkuumutatud taldrikutel jahtuda ning ka lihamahl ei hakka veel välja valguma.
Kogus: 1 portsjon
Selle kastme saamiseks kasutatakse klassikalist meetodit, mis kannab nime deglasseerimine. Kalla peaaegu kogu pannile jäänud rasv ära, jäta alles ainult napi supilusikatäie jagu. Kalla pannile hästi peeneks lõigatud sibul ja kuumuta seda segades minut aega. Kalla juurde vein ja lihaleem. Keeda panni sisu aeglaselt ja kaua, nii et lõpptulemus oleks vedela jooksva siirupi taoline ja alkohol täielikult aurustunud. Tõsta pann tulelt ja lisa kastmele lusikatäis võid. Keeruta ja kalluta panni käes, kuni või on sulanud. Tee samamoodi ka järgneva lusikatäiega. Kui kasutad petersellilehti, riputa need nüüd kastme peale. Tõsta igale steigile supilusikatäis kastet ja serveeri kohe. Sibula võid soovi korral ka välja jätta ja alustada vedeliku lisamisest. Sibula asemel võid võtta mõned värsked peenestatud šampinjonid, mis sobivad tumeda lihaga suurepäraselt.
Kastme võib tõsta lusikaga otse pannilt eelkuumutatud taldrikutele valmispandud liha peale või kõrvale (nii jahtub see kõige vähem). Soovi korral võib kastme lauale anda ka eelkuumutatud kannukesega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa