Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soojad kastmed

Kanastrooganov küüslaugu-ürdiriisiga

Soojad kastmed

Kanastrooganov küüslaugu-ürdiriisiga

Lugejaretsept Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Teistmoodi strooganov, mis on hea koos küüslaugu-ürdiriisiga.

40-60 min

Retsept
portsjonile
600 g Broiler (filee)
100 g Sibul
150 g Porgand
100 g Tomatipasta (või purustatud tomateid)
Puljong (või vesi)
1 väike purk Salatikurk
100 g Mustad oliivid
4 dl Rõõsk koor (10%-line)
Õli (praadimiseks)
Must pipar
Sool
Maitseürdid (kuivatatud)
Kristallsuhkur (veidi maitseks)
SOOVI KORRAL KASTME PAKSENDAMISEKS
1 spl Tärklis
3 spl Külm vesi
KÜÜSLAUGU-ÜRDIRIIS
300 g Riis
Küüslauk
Või
Tüümian (või rosmariin, värskelt)
Tükelda broilerifi leed ning prae pannil kuldseks. Haki sibul ja
porgand pisikesteks kuubikuteks ning pruunista paksupõhjalise
poti põhjas. Lisa kuldseks praetud broileritükid ja kummuta peale
tomatipasta. Vala juurde puljongit või vett ning lase haududa.
Lisa hakitud marineeritud kurgid ja kurnatud oliivid ning
maitsesta soola, pipra, suhkru ja ürtidega. Nirista sekka kohvikoor
ning lase madalal tulel podiseda. Soovi korral paksenda potitäit
1 sl tärklisega, millele on lisatud 3 sl külma vett . Tärklise lisamisel
sega kindlasti strooganovi, nii ei teki ebameeldivaid klimpe.
Pane riis keema. Peaaegu valmis riis kurna ning jahuta. Kuumuta
pannil või ning lisa sinna hakitud küüslauk ja rosmariin. Keeruta,
kuni küüslauk on kuldne. Vala pannile riis ja kuumuta pehmeks.
Vajadusel lisa vett. Serveeri koos kanastrooganoviga.

KOMMENTAARID

Eleri 29.märts 2016 11:15
Väga maitsev roog!
Kristjan 20.apr 2011 15:01
Päris hea jah ..peale raputaks natuke parmesani ja rohelist sibulat kui serveerib:)
Eve 10.märts 2011 15:26
Väga hea roog;)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga