Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soojad kastmed

Kirju kaste paprika ja tomatiga

Soojad kastmed

Kirju kaste paprika ja tomatiga

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Rõõmsailmeline kaste paprikast, tomatist, veinist, apelsinimahlast, läbikasvanud pekist, mis sobib looma ja ulukiliha juurde.
Retsept
2 sibulat
100 g läbikasvanud pekki
2 sl toiduõli
2 tl nisujahu
250 ml kuiva punast veini
1 sl estragoniäädikat
2 apelsini mahl
4 tomatit
1 punane paprika
1 roheline paprika
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
pimenti (vürtsi)
1 sl apelsinimarmelaadi(kui kasutate kastet ulukiliha kõrvale)


Koori ja haki sibulad. Lõika pekk kuubikuteks. Kuumuta pannil õli. Prae selles sibulat ja pekki.
Riputa peale jahu ja pruunista. Vala peale punane vein, äädikas ja mahl. Kalla tomatid üle keeva veega, eemalda nahk ja seemned ning haki jämedalt. Pese, puhasta ja lõika kuubikuteks paprikad ning lisa koos tomatitükkidega kastmesse. Maitsesta soola, värskelt jahvatatud musta pipra ja purustatud pimendi(vürtsi)teradega. Lase 15-20 minutit haududa. 
Kaste sobib veise- ja ulukiliha (sega kastmesse ka 1 sl apelsinimarmelaadi) ning paneerimata šnitsli juurde.

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke