Kastmed  » Soojad kastmed

Seenekaste

Keskmine hinne: 3.76
Kindlasti leiab igast kodust metsaseeni, olgu need siis sügavkülmutatud või soolatud. Kui aga seene isu on kallal ja kodus seeni pole, sobivad ka poes müüdavad austerservikud või šampinjonid.
Kogus: 1 portsjon

Kastme valmistamiseks läheb tarvis:
400 g seeni (pilvikud, puravikud vm seen)
3 sl jahu
3 sl rasvainet, nt rapsiõli
2 sibulat 
5 dl liha- vōi seenepuljongit vōi piima
pipart
soola
ürdisegu küüslauguga
rohelist sibulat

Valmistusviis 
Kuumuta rasvaine pannil ning lisa sinna hulka tükeldatud sibul. Prae 2-3 minutit, seejärel lisa pannile tükeldatud seened. Prae senikaua kuni seened on kulinaarselt valmis. Maitsesta soola ja küüslauguse ürdimaitseainega.
Lisa sibula-seenesegu hulka nisujahu, kuumuta kergelt. Lisa vedelik ning lase kaste keema. Keeda madalal kuumusel 5 minutit.
Serveeri koos kuumade kartulitega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liis 17.mai 2011 17:37
Hapukoort ei või keema ajada, läheb tükki. Soovitavalt vaid kuumutada.
pepzi 14.sept 2010 20:26
tuli küll väga hea. lõpus võib segada sisse ka hapukoore ja korra keema ajada. maitsestada võib klassikaliselt värske peterselliga.
1