Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

KUKKELPURAVIKUD SEENEHAUTISEGA

Kasutajate retseptid

KUKKELPURAVIKUD SEENEHAUTISEGA

piret
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
20 KUKLIT
TAINAS:
50 g pärmi
5 dl vett
2 sl oliivõli
2 tl soola
1 sl heledat siirupit
2 dl jämedat rukkijahu
7-8 dl nisujahu
kuklite määrimiseks:
2 sl oliivõli
1 sl vett
SEENEHAUTIS:
4 dl kupatatud segaseeni
3 sl võid
1/2 dl nisujahu
väike sibul
3 dl rõõska koort
soola
pipart
1/2 dl riivitud Parmesaniu v. muud kõvat juustu
Murenda pärm tainakaussi ja vala peale käesoe vesi. Lisa õli, sool ning siirup ja sega ühtlaseks. Mõõda algul sisse rukkijahu, sega ja lisa vähehaaval nisujahu, kuni tainas tuleb käte küljest lahti. Sõtku tainas vetruvaks ja jäta 40 minutiks rätiga kaetult sooja kohta kerkima. Kummuta kerkinud tainas kausist lauale, sõtku parajaks ja jaga kahte ossa. Jaga mõlemad osad 12 tükiks ning vormi neist ümmargused kuklikesed seenekübaraiks ja pikergused seenejalgadeks. Lase seenekuklitel 20-30 minutit rätiku all kerkida, pintselda neid vee ja õli seguga ning küpseta umbes 10 minutit 225°C kuumuses, kuni &#034puravikud&#034 on kenasti pruunid. Lase rätiku all jahtuda. Seenekukleid võid serveerida seenehautisega. SEENEHAUTIS. Pruunista seeni koos hakitud sibulaga või sees umbes 20 minutit, hoolega segades. Puista seentele jahu, sega ja lisa koor. Keeda hautist kaaneta nõus segades, kuni see on ühtlaselt paksenenud. Kui paksu hautist ei taheta, siis tuleb keeta kaane all. Maitsesta tublisti. Hautist võib panna poolitatud kuklite vahele või serveerida vaagnal kuklite kõrval.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga