Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Valelasanje

üle 60 min

Retsept
portsjonile
4-5 dl makarone
vett ja soola
Valge kaste:
2 sl margariini
4 sl nisujahu
u 5 dl piima
150g sulatatud juustu
soola
Hakklihakaste:
300 g hakkliha
1-2 purki purustatud tomateid
1 sl margariini
1 sl nisujahu
1 hakitud sibul
u 2 dl puljongit
1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees ja pane nõrguma. 2. Valge kastme jaoks lase piim keema, lisa sellesse eelnevalt lahustatud jahu ning keeda 5 minutit, seejärel pane keevasse segusse sulatatud juustu tükikesed. ( Võid teha ka klassikalisel moel: lase pannil või kuumaks, lisa jahu, keeda seda veidi kuumas võis ning siis lisa piim). Sega piima seni, kuni juust sulanud. Maitsesta soolaga ja soovi korral lisa margariin. 3. Hakklihakastme tarvis pruunista hakkliha, sibul ja jahu. Lisa puljong, purustatud tomatid ja maitseained. Keeda tasasel tulel u 10 minutit. 4. Võita ahjuvorm, kuhu alumiseks kihiks paned hakklihakastme, selle peale makaronid, valge kastme, makaronid, hakklihakastme jne. Pealmiseks kihiks peab jääma valge kaste. 5. Kata vorm fooliumiga ja lase ahjus 200 kraadi juures 1 tund küpseda. Enne küpsetamise lõppu eemalda foolium, et pind pruunistuks. Sama toitu võid teha ka kartuliviiludega. Selleks lõika kartulitest 1 cm viilud, keeda need soolaga maitsestatud vees 3-5 minutit poolpehmeks ning kasuta makaronide asemel. Hea on see toit ka baklaþaanidega. Lisandiks salat omal valikul.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes