Kasutajate retseptid

Teekook

Keskmine hinne: 3.5 Autor: lory
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Pärm vedeldatakse leiges piimas või hõõrutakse enne piimaga segamist 1tl suhkruga vedelaks, lisatakse umbes pool jahukogusest ja lastakse kerkida. Pehme või ja muna vahustatakse suhkruga, lisatakse maitseained. Või-munavaht segatakse eeltaignasse, lisatakse sool, ülejäänud jahu ja klopitakse puulusikaga, kuni tekivad õhumullikesed ja taigen hakkab kausi küljest lahti lööma. Taigen pannakse võitud plaadile, aetakse märja käega ühtlaselt laiali ja lastakse kerkida. Vahepeal valmistatakse sõmer kate. Katteained hakitakse taignalaual segamini ja hõõrutakse käte vahel tombuliseks puruks. Kerkinud taigen määritakse muna või munavalgega, puistatakse üle sõmera kattega ja küpsetatakse keskmise kuumusega ahjus helepruuniks. Pärast küpsetamist libistatakse sai plaadilt taignalauale ja kaetakse rätikuga. Jahtunud plaadisai lõigatakse pika terava noaga kaheks kihiks. Alumisele kihile määritakse piima- või võikreemi, kaetakse pealmise poolega ja lõigatakse neljakandilisteks tükkideks Või vahustatakse, sõelutakse juurde tuhksuhkur vaheldumisi munakollastega ja tilgutatakse edasi vahustades kreemisse rummi või konjakit. Kreem maitsestatakse suvaliselt
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa