Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Külm šokolaadikook (Zuccotto)

Kasutajate retseptid

Külm šokolaadikook (Zuccotto)

mall
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
75 g mandleid
75 g metsapähleid
0,4 dl Amaretto likööri (või brändit, rummi)
20 Keelekese (või Savoiardi) küpsist
150 g tumedat ðokolaadi
2,5 dl vahukoort
2 sl tuhksuhkrut
1 sl kakaopulbrit
Rösti mandleid ja pähkleid ahjus 200 kraadi juures 5 minutit. Seejärel hõõru räti vahel nii, et koored eralduksid ning haki väikesteks tükkideks. Kata sügavam vorm toidukilega. Niisuta küpsiseid likööris ja vooderda nendega vormi ääred ja põhi. Sulata 60 g ðokolaadi, ülejäänu murra väikesteks tükkideks. Vahusta koor tuhksuhkruga. Sega hulka mandli-, pähkli- ja ðokolaaditükid. Jaga segu pooleks ja pane pool vormi. Sega ülejäänud vahukoore- pähklisegu sulatatud ðokolaadiga ning tõsta samuti vormi. lao peale küpsised ja niisuta likööriga. Kata vorm kilega ja tõsta 12 tunniks külma. Serveerimiseks kummuta kook vormist välja ja kaunista soovi korral riivitud ðokolaadiga. (Pere ja Kodu lisaleht Pereköök, sept. 2004)

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga