Kasutajate retseptid

Hapendatud seened

Keskmine hinne: 3.5 Autor: lory
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Hapendatakse mitmesuguseid riisikaid. Eriti kohased on valge-, rädi- ja kollariisikas, kuid võib ka muid seeni hapendada. Seened olgu kuiva ilmaga korjatud ning väikesed või keskmise suurusega. Seened puhastatakse, jalad lõigatakse lühemaks, seened pestakse ja nõrutatakse. Kibedamaitselised riisikad leotatakse 5-6 tundi või üks ööpäev külmas vees, vett paar korda vahetades, et kaoks kibe maitse. Kuid seente kibe maitse hävib ka hapendamisel. Seened laotakse kihiti lehtede ja maitseainetega klaaspurki või puupütti. Igale seenekihile puistatakse soola ja suhkrut. Seeni püütagu laduda jalaga ülespoole. Peale pannakse vajutiskaas ja raskus. Mõne päeva pärast, kui seened on kokku vajunud, lisatakse nõusse veel seeni, lehti ja maitseaineid. 5-6 päeva pärast kontrollitakse, kas soolvett on tekkinud küllaldlaselt. Soolvesi peab seeni 2-3cm kõrguselt katma. Kui soolvett on vähe, suurendatakse raskust või lisatakse 4%-list keedetud jahutatud soolvett (1 liitri vee kohta 1 1/2spl soola). Piimhappebakterite toimel tekib seentes piimhapet, mis koos keedusoolaga mõjub säilitavalt ning annab seentele meeldiva maitse. Hapendatud seeni kasutatakse salatina või salatites.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa