Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Kirsi-kohupiimatort

Kasutajate retseptid

Kirsi-kohupiimatort

Tipp
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
300 g pehmeid muredaid kakaoküpsiseid
100 g peenestatud pähkleid
3 spl. vett
2 dl sulatatud võid või margariini
Täidis:
400 g kohupiimapastat
4 spl. (või rohkem) suhkrut
2 dl vahukoort
1 tl. vanillisuhkrut
1 dl kirsimahla või kompotivedelikku
5 tl (15 g) zelatiinipulbrit
Kate:
1 l kivideta kirsikompotti
Tarretisekihiks:
1,5 tl zelatiini 1 dl vedeliku kohta
Koogipõhjaks purusta küpsised kätega tükkideks, pihusta saadud segule vett ning sega juurde pähklid ning sulatatud ja jahutatud rasvaine. Laota 18-20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale suurem tükk küpsetuspaberit, aseta serv paigale ja sule klamber. Lõika paberi ülejääk ära, jättes 2 cm laiune serv. Suru küpsisesegu sõrmedega ühtlaselt põhjale,. Täidiseks pane zelatiin mahlaga paisuma ja sulata seejärel kuumas veevannis. Maitsesta toasoe kohupiimapasta suhkruga, võttes suhkrut vastavalt pasta happelisusele. Vahusta koor vanillisuhkruga pehmete tippudega vahuks (väga kõva vaht ei segune hästi). Sega leige zelatiinilahus kohupiima hulka. Kalla segu peale otsekohe ka vahukoor ning tõsta suure lusikaga ettevaatlikult alt ülespoole segamini. Kalla segu kiiresti vormi ja lase umbes 3 tundi tarretuda. Nõruta külmas hoitud kirsikompott hoolikalt, lao marjad ühtlase kihina tordile. Mõõda järelejäänud kompotivedeliku kogus, valmista sellest koos zelatiiniga tarretiselahus. Kui vedelikku näib olevat liiga vähe, võta juurde kirsimahla või -jooki. Kui lahus on täielikult jahtunud, nirista see ühtlaselt tordi peale ja lase veel mõned tunnid või järgmise päevani hüübida.

Märksõnad

kirsi-kohupiimatort

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool