Kasutajate retseptid

TÄIDETUD SAIAKESED (Soome)

Keskmine hinne: 3.5 Autor: draakonike
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Taigen valmistada toasoojadest ainetest. Sool, suhkur ja kardemon lahustada käetemperatuuril (37C) piimas, (lisada presspärm, mis on eelnevalt sulatatud 1tl suhkruga). Seejärel lisada 8dl jahu segatuna kuivpärmiga (kui ei kasuta presspärmi) ning sõtkuda taigent mõni minut , kuni see muutub sitkeks. Pidevalt edasi sõtkudes lisada ülejäänud jahu, jättes 1-2dl jahu alles. Viimasena lisada pehme margariin ning segada kogu taigen korralikult läbi. Taigen raputada üle järele jäänud jahuga ja katta pealt tihedalt tsellofaniga ning jätta sooja kohta kahekordseks kerkima. 1. Variant. Taigen jagada kaheks osaks. Kummastki osast rullida pikk voolik. Mõlemad ribad lõika a´21 tükiks. Tükkidest veeretada laual peopesaga ringjaid liigutusi tehes kuklid, mis laduda äärisega plaadile rasvatatud pärgamendile nii, et pikemale küljele jääks 7 saia ja lühemale 6 saia (6 x 7). Saiadele jätta kerkimiseks ruumi. Jätta kahekordseks kerkima. Seejärel määrida pealt munaga ja vajutada iga saiakese keskele pudrunuia peenema otsaga kuni põhjani süvendid (pudrunuia ots lase eelnevalt jahust läbi). Igasse süvendisse tõsta u.1tl ühte täidistest (enamasti kasutan I täidist) Küpsetada 225C juures 12-15 min keskmisel siinil 2. Variant. Laotud saiad võib määrida pealt munaga ja riputada üle kristallsuhkru, mandlipähklite või purustatud mandlitega 3. Variant. Taignast võib teha kringli
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa