Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Vanapagana kook

Kasutajate retseptid

Vanapagana kook

krässu
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
VÕTTA:
180g võid või margariini
180g tuhksuhkrut
3 muna
4sl suhkrusiirupit
50g jahvatatud mandleid
50g kakaopulbrit
180g nisujahu
1tl küpsetuspulbrit
150ml piima
KAUNISTUSEKS:
riivitud sokolaadi
GLASUURIKS:
1 munavalge
180g peensuhkrut
1sl suhkrusiirupit
3sl vett
Vooderdada küpsetuspaberiga ja määrida rasvainega 20cm läbimõõduga sügav ümmargune koogivorm. Rasvaine ja suhkur vahustada kreemjaks, pikkamööda kloppida sisse munad, lisada siirup, mandlid ja kakaopulber. Õrnalt segada juurde jahu ja lisada nii palju piima, et saaks voolava taigna. Kallata vormi, tõmmata pealispind siledaks ning küpsetada jahedas ahjus 2 tundi. Võtta vormist välja ja jahutada traatrestil. Glasuuri valmistamiseks panna kõik ained kaussi keeva vee nõu kohale ja kloppida, kuni glasuur tiheneb. Tõsta jahtuma ning jätkata kloppimist, kuni glasuur on jahe, seejärel valada koogile. Kaunistada riivitud sokolaadiga. Ahju temperatuur peaks olema 150 C

Märksõnad

vanapaganakook

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool