Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Kana-spinati-seene lasanje

Kasutajate retseptid

Kana-spinati-seene lasanje

merilin
PrindiSoovita sõbrale

40-60 min

Retsept
portsjonile
Lasanjeplaate vastavalt vormile
300 g kõvemat juustu
Parmesani peale riputamiseks v. muu kõva juust
Kaste:
0.5 l piima (või natuke rohkem, oleneb, kui tihedalt vormi täita)
2-3 sl margariini
1 sl jahu
muskaatpähklit
Täidis:
400 g kanafileed
250 g külmutatud spinatit
200 g ricottat (või pooleks ricottat ja tükeldatud mozzarellat)
200 g värskeid shampinjone
1 muna
1 suur porru (hele osa)
1 piprakaun (või natuke Tabascot)
värsket basiilikut
küüslauku
soola (või maitse järgi sojakastet kana praadimise ajal)
musta pipart
Vahelduseks hakklihalasanjele. Maitseb ka neile, kes spinatit muidu ei söö. Kaste: Kuumutada poti põhjas margariin. Riputada kuuma rasva sisse energiliselt segades jahu, natuke kuumutada. Lisada vähehaaval segades piim. Maitsestada jahvatatud muskaatpähkliga. Keeta paar minutit pidevalt segades. Jätta kaste oma järge ootama. Täidis: Segada omavahel sulatatud ja nõrutatud spinat, ricotta, basiilik ja muna. Jätta segu ootama. Tükeldada kanafileed väga väikesteks tükkideks (peab kihtide vahel püsima). Prae neid mõni minut koos viiliutatud porru, piprakauna ja küüslauguga. Lisa tükeldatud seened. Maitsesta tugevalt soola ja pipraga (soola spinatisegus ja kastmes pole). Tõsta tulelt ära. Sega spinatisegu kanalihaseguga. Lao vormi vaheldumisi kiht lihasegu, riivjuustu, lasanjeplaate ja uuesti otsast peale, iga kihi vahele kastet, sest muidu ta pärast ühtlaselt ei imendu. Arvesta, et vormi ülaäärde peab jääma ruumi paisumiseks (lasanjeplaadid paisuvad tugevasti) ja ülemine ning alumine kiht peab jääma lihasegu. Kata vorm riivjuustuga ja puista peale Parmesani (võib olla õhukeste viiludena). Küpseta umbes 200-225 kraadi juures kuni enamik vedelikust on imendunud (umber 45 minutit).

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes