Uudiskiri Instagram Facebook
 
Retsept
portsjonile
Põhi:
3 muna
2 dl suhkrut
200 ml kodenspiima
200 g hapukoort
1 tl söögisoodat
3 dl jahu
2 sl kakaopulbrit
Kreem:
800 g paksemat hapukoort (20% Alma oma)
1 1/2 dl suhkrut
Glasuur:
50 g tumedat sokolaadi
1 dl vahukoort
1sl võid
2sl kakaopulbrit
Põhjade vahele:
2 dl hapukat paksemat moosi
Põhjade valmistamiseks vahusta munad suhkruga.Lisa kodenspiim,hapukoor ning eelnevalt jahuga segatud sooda,sega ühtlaseks taignaks.Vala pool sellest võiga määritud lahtikäivasse koogivormi.Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.ja Katsu tikuga kas põhi on valmis.Lisa teisele taignapoolele 2 sl kakaod ja küpseta teine koogipõhi. Kreemi valmistamiseks sega hapukoor suhkruga.Lõika pruun tordipõhi jahtunult pooleks.Pane alumine pool rõngasvormi,määri peale moosi ja kata teise tumeda tordipõhja poolega.Lõika hele põhi kuubikuteks ja sega kreemiga,vala segu pruunile põhjale. Glasuuri valmistamiseks sulata vesivannil sokolaad ja või. Lisa vahukoor ja kakao ning kuumuta keemiseni.Nõrista glasuur tordile.Enne serveerimist lase 12 h jahedas seista.

Märksõnad

kräsupea

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga