Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Külm peedisupp (Leedu rahvusköök)

Kasutajate retseptid

Külm peedisupp (Leedu rahvusköök)

Põhjatihane
PrindiSoovita sõbrale

40-60 min

Retsept
portsjonile
½ l hapendatud piima (petti, keefiri)
6 keskmist keedetud peeti
1 värske kurk (värske soolakurk)
2 sl hakitud tilli
2 sl hakitud rohelist sibulat (võid ära ka jätta)
1 tl suhkrut
1 tl soola
3-4 keedetud muna
4 sl paksemat hapukoort
4 keedetud külma kartulit (kuubikuteks hakitud)
Riivi peet ja kurk jämeda riiviga ja sega hapendatud piima hulka. Kui kasutad soolakurki, siis lihtsalt haki peenikeseks. Lisa till ja sibul. Pane maitseks soola ja suhkrut. Tõsta supp taldrikusse, lisa viilutatud (pooleks lõigatud) muna ja kartulikuubikud. Leedukad pakuvad nii, et pool muna on taldrikus supi sees (panevad vahetult enne lauda toomist) ja kõrvale, eraldi taldrikule panevad kuumad kartulid. Serveeri hapukoorega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke