Kasutajate retseptid

Banaani-purukook

Keskmine hinne: 2.8 Autor: kariina
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
Mudi taigna koostisosad käsitsi ühtlaseks purutaoliseks massiks ning suru muretaigna kombel võitud (soovitavalt lahtivõetava) küpsetusvormi põhjale ja külgedele. Taignakiht ei tohiks tulla liiga paks, mistõttu juhul, kui tundub, et taigent on palju, tuleks taigen jagada mitme vormi vahel (tehes kooki neljale inimesele, on üks ca 30 cm läbimõõduga vorm paras). Torka taignasse kahvliga augud ning tõsta koogivorm 200 C-ni kuumutatud ahju alumisele siinile. Sinna peaks ta jääma seniks kuni taigen hakkab kuldset tooni võtma (see võtab umbes 15 minutit aega). Lõika banaanid väikesteks tükkideks ning lisa neile vastavalt maitsele kas suhkrut või magustatud kondenspiima. Purukatte saamiseks mudi pehme rasvaine jahuga purutaoliseks massiks. Kui taigen on hakanud tooni võtma, aseta sellele banaanitükid ning kata kook purumassiga. Nüüd tuleks kook asetada keskmisele või ülemisele siinile. Kui puru hakkab õrnalt pruunistuma, ongi kook valmis. Seda mahlast, ent krõbedat kooki võiks serveerida kuumalt, pakkudes selle kõrvale vanilliplombiiri.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa