Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Banaani-purukook

Kasutajate retseptid

Banaani-purukook

kariina
PrindiSoovita sõbrale

40-60 min

Retsept
portsjonile
Taigen:
150 g võid või margariini
4 dl jahu
0,5 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
3 banaani
suhkrut või magusat kondenspiima
Kate:
100 g võid või margariini
1 dl jahu
Mudi taigna koostisosad käsitsi ühtlaseks purutaoliseks massiks ning suru muretaigna kombel võitud (soovitavalt lahtivõetava) küpsetusvormi põhjale ja külgedele. Taignakiht ei tohiks tulla liiga paks, mistõttu juhul, kui tundub, et taigent on palju, tuleks taigen jagada mitme vormi vahel (tehes kooki neljale inimesele, on üks ca 30 cm läbimõõduga vorm paras). Torka taignasse kahvliga augud ning tõsta koogivorm 200 C-ni kuumutatud ahju alumisele siinile. Sinna peaks ta jääma seniks kuni taigen hakkab kuldset tooni võtma (see võtab umbes 15 minutit aega). Lõika banaanid väikesteks tükkideks ning lisa neile vastavalt maitsele kas suhkrut või magustatud kondenspiima. Purukatte saamiseks mudi pehme rasvaine jahuga purutaoliseks massiks. Kui taigen on hakanud tooni võtma, aseta sellele banaanitükid ning kata kook purumassiga. Nüüd tuleks kook asetada keskmisele või ülemisele siinile. Kui puru hakkab õrnalt pruunistuma, ongi kook valmis. Seda mahlast, ent krõbedat kooki võiks serveerida kuumalt, pakkudes selle kõrvale vanilliplombiiri.

Märksõnad

banaani-purukook

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool