Kasutajate retseptid

SHOKOLAADIST KORVIKE

Keskmine hinne: 3.5 Autor: kiisumariis
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Kata väljapoolt lamedapõhjaline kauss fooliumiga –kata põhi ja servad. Pressi fooilum tugevalt ja sujuvalt üle kausi, jättes kausi ülemine äär pressimatta . Kroogi kausi äärest foolium ära Säti kaetud kauss küpsetus plaadile põhi ülespoole (see osa mis on kaetud fooliumiga) . Täida kondiitri prits sulatatud, ,jahtunud shokolaadiga. Alusta keskelt kausi katmist (see jääb korvi põhjaks) tõmba triibud külgedele, vahedega, põhja poolt äätrele. Külmuta 10 minutit või kuni shokolaad on kõva. Vajuta nüüd ringikujuliselt põhjapoolt ülespoole shokolaadi triibud nii tuleb korvi kujutis. Vajuta nüüd orisontaalselt (ringiratast), vormi korvi väljanägemine ja lõpuks lase shokolaadiga üle kausi ülemine serv mis oli kroogitud. Külmuta 15 minutit või kuni shokolaad on kõvaks läinud. Vajuta kolmas kith shokolaadi üle esimese kihi . Külmuta 30 minutit või kuni shokolaad on kõva. Võta korv külmikust välja; eemalda üleliigne shokolaad korvi äärtelt terava noaga.Ettevaatlikult tõsta fooliumi koos shokolaadi korvikesega kausist pealt ära. Aseta korv õiget pidi küpsetuspaberile ; ettevaatlikult eemalda foolium, katsu korvi võimalikult vähe. Kaunista pritsiga veel korvi ääri. Pane 10 kuni 15 minutiks külma või kuni shokolaad on kõva. Et teha korvile käepide pane suurele pannile küpsetuspaber. Mõõda kausi laius ; tõmba sirge joon küpsetuspaberile võrdselt kausi laiusega. Ühenda joone lõpud kaarjalt (kaarjalt peab olema shabloon käepide). Vajuta shokolaadi shabloonile sik-sak liigutusetega kaarja kujuga. Valjuta ka teine kith sik-kas kujuliselt kaarjalt, moodustades korvi mustri. Külmuta 15 minutit või kuni shokolaad on kõva. Ettvaatlikult koori küpsetuspaber käepidemelt ; aseta käepide küpsetuspaberile. Korda sik-sak kihti shokolaadiga kuni käepide on paraja paksusega. Külmuta 15 minutit või kuni shokolaad on kõva. Ett korvi kokku panna, eemalda käepide küpsetuspaberilt. Kinnita käepide korvi külge sortsu sulatatud shokolaadiga.Õrnalt toeta käepidet kuni shokolaad on kõvenenud ja käepide stabiilne. Külmuta 30 minutit kuni shokolaadi korv on kõva. Sulata valge shokolaad ja lase natuke tarduda ja kasta siis kuivatatud puuviljad(võib ka maasikaid) , pählid ja küpsised shokolaadi ning aseta siis küpsetus paberiga kaetud plaadile ja aseta külma kuni shokolaad on tardunud! Enne serveerimist tõsta siis kõik shokolaadi korvikesse! Korvike aseta taldrikule ja kaunista taldriku äär samuti shokolaadi sisse pandud puuviljadega! Nõuanne: Kui säilitada korvike, aseta see suurde kaussi. Külmutada. Portsjonid: 8 portsjoni ( 1 suur korv)
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa