Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Heeringa-kartulitort

Kasutajate retseptid

Heeringa-kartulitort

armiine
PrindiSoovita sõbrale
üle 60 min
Retsept
portsjonile
0,5 kg koorega keedetud kartuleid
2 väikest purki marineeritud heeringahoidist
400 g rukkileiba
400 g paksu hapukoort
1 dl peenestatud tilli
1 dl peenestatud murulauku
0,25 tl purustatud musta pipart
Lõika kartul, leib ja nõrutatud heeringas väikesteks kuubikuteks. Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga; lõika ka serva katteks paraja suurusega pabeririba. Raputa vormi põhjale pool leivakuubikutest ja suru peoga tugevasti kinni. Sega hapukoore hulka till, murulauk, pipar, heeringa- ja kartulitükid ja ülejäänud leib. Kalla segu leivakuubikutele, tasanda pind, kata vorm kinni ja lase mõni tund või järgmise päevani külmas maitsestuda. Serveerimisel eemalda lahtikäiv serv ja aseta kook vaagnale.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 14.aug 2017 09:39
Tort hakkab vormi hoidma omaenda raskusest. Aga tõsi, soovi korral võib tordile ka vajutise panna.
svenartur 11.aug 2017 13:52
Ja mis seda torti koos hoiab?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes