Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Kataloonia creme brulee

Kasutajate retseptid

Kataloonia creme brulee

leika
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
Kataloonia creme brulee
6 portsjonit
apelsini koor, riivitud
6 munakollast
6 dl piima
120 g suhkrut
1-2 spl maisi või kartulitärklist
ekstra kristallsuhkrut karamelliseerimiseks
Riivi apelsini küljest peene riiviga koor. Pane koos 5 dl piimaga potti ja kuumuta kuni vahetu keemiseni. Jahuta. Sega suhkur munakollastega kergeks vahuks. Lahusta tärklis järelejäänud piimakogusega ja sega see munakollase-suhkruvahu hulka. Nüüd ühenda omavahel jahtunud piima-apelsinikoore keedus ja muna-suhkru segu. Klopi korra läbi ja jaota kogus küpsetuskindlatesse &#034rameikinitesse&#034 (konkreetsed magustoidu nõud). Pane ahju ja küpseta 125 kraadi juures 30-40 minutit. Jahuta 3-4 tundi. Enne sööma asumist puista magustoidu peale suhkur, lase valguda üle magustoidu ühtlaselt ja leeklambi abil kõrveta suhkur karamelliks. Järelejäänud riivitud apelsinid fileeri ja lisa magustoidule. Söö külmalt.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool