Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

kirju maiustus

üle 60 min

Retsept
portsjonile
300g shokolaadi
75g võid
2 sl siirupit (kollast värvi)
405g magusat kondenspiima
175g kuivatatud puuvilju
125g seemneteta rosinaid
200g küpsiseid
pisut kakaod (soovi korral)
Vajalikud töövahendid: keskmise suurusega kastrul
puulusikas
köögikäärid
kilekott
tainarull
madal alumiiniumvorm
väike sõel
saab 16 tükki
1.Tükelda shhokolaad pannile,lisa või,siirup ja kondenspiim.Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt puulusikaga segades, kuni shhokolaad on sulanud. 2.Lõika kuivatatud puuvili kääridega tükkideks, seejärel sega koos rosinatega sulatatud shhokolaadi sisse. 3. Pane küpsised kilekotti ja seo kotisuu kinni. Purusta küpsised tainarulliga väikesteks tükkideks. Sega need shhokolaadi segusse 4.Pane segu vormi ja tasanda pind. Jäta kook vähemalt neljaks tunniks külmkappi hanguma. 5.Aseta alumiiniumvorm konservi karbile ja vajuta panni servad alla, et kook paremin vormist välja saada Soovi korral raputa peale kakaod, ning lõika serveerimiseks õhukesteks viiludeks. Säilita külmkapis. Nõuanne: Maiustusse võid lisada ka 150g. jämedalt hakitud maapähkleid,mandleid või nende segu. Ära anna terveid või jämedalt hakitud pähkleid alla 5-aastastele lastele.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes