Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Kõrvitsaseemne sai

Kasutajate retseptid

Kõrvitsaseemne sai

Tessuke
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
5 dl piima/vett
50g pärmi
1dl mett
1tl soola
2-3 dl kooritud kõrvitsaseemneid
3 dl graham jahu
11 dl nisu jahu
150 g sulatatud võid või margariini
Soojenda piim või vesi käe soojuseks. Lisa pärm, mesi, sool ja kõrvitsa seemned. Sega ühtlaseks, nii et ained on sulanud piima/vette. Lisa graham jahu ja pool nisu jahust. Sega ühtlaseks. Lisa sulatatud ja jahutatud või/margariin. Lõpuks sega juurde ülejäänud pool nisu jahust. Lase kerkida kahe kordseks. Jaga tainas kolmeks. Võid voolida tainast kolm pikemat ja peenemat, ümarat või mis iganes kujulist saia aga siis peab kindlasti arvestama et kui sai on pikk ja peenike peab selle küpsetama 175 kraadise kuumuse juures u.30-45 minutit ja kui teed ümarad saiad siis 150 kraadi juures 45-60 minutit. Peale voolimist lase saiakestel kerkida u.20 minutit. Tainast võib ka teha kuklikesi siis oleks hea neid küpsetada 200 kraadi juures u.10-20 minutit. Graham jahu asemel võib ka kasutada kaerahelbeid või muid jahusid ja helbeid vastavalt soovile. Kõrvitsa seemned võib ka koervata linase-või seesamiseemnetega, pähklitega või kuivatatud puuviljadega.

Märksõnad

kõrvitsaseemnesai

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga