Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Soome metsaseenesupp

Kasutajate retseptid

Soome metsaseenesupp

Hiiutar
PrindiSoovita sõbrale

20-40 min

Retsept
portsjonile
400 g värskeid või soolaseeni (leotatuna)
100 g sibulat
50 g võid
3 spl nisujahu
1 l vett
valget veini või sidrunimahla
valget pipart
soola (ürdisoola)
1 dl koort
1 köögiviljapuljongikuubik
hakitud peterselli
Seened tükeldatakse ja pannakse patta kus on eelnevalt kuumaks lastud või. Kuumutatakse veidi segades, siis lisatakse sibul ja küpsetatakse kuni vedelik hakkab haihtuma. Lisatakse segades jahu ning kuumutatakse koos seente ja sibulatega paar minutit ja siis lisatakse vesi. Lõpuks lisatakse puljongikuubik ja koor ning seejärel maitsestatakse valge veini (ca 0,5-1dl) ja maitseainetega. Kui supp on valmis lisada pinnale hakitud petersell. Seejärel kuumutada, aga mitte keeta - muidu kaotab petersell oma maitse ja värvi. Pakkuda võib röstitud rukkileivaga. NB! Roog sobib lõkkel valmistamiseks.

Märksõnad

metsaseenesuppsoome

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool