Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Tulebool e.tuletangide bool.

Kasutajate retseptid

Tulebool e.tuletangide bool.

Eterin
PrindiSoovita sõbrale

40-60 min

Retsept
portsjonile
Vaja on ca 2 pudelit (või ka potitäis) kuiva või poolkuiva veini, soovitavalt punast. Vein koos kahe apelsini ja ühe sidruni mahlaga vala kena väljanägemisega ja paraja suurusega keedupotti ning esialgu kuumuta kaane all. Mahlade suhtes on vabad käed – võid isegi neist täielikult loobuda võid kombineerida omal vabal tahtel.
• Kui vein parajalt soe, aseta see tulekindlale alusele keset pidulauda. Tõsta kaan ära ja aseta üle poti kas puhtad tuletangid või muu alus, mis sobib väikestvõitu suhkrupea toetamiseks. Kui suhkrupead ei ole kusagilt saada võib selle asendada tükksuhkruga, mis tuleb laduda väikesesse püramiidi. Suhkrutükkide toeks tuleb võtta rest või võrk, mis asetatakse üle poti. • Nüüd immuta suhkur kangetvõitu rummiga, näiteks Stroh 60-ga ja süüta põlema. Lisa põlemise ajal rummi nii, et põlemine jätkuks ja kuum suhkur tilguks alla veinisegusse. Kui ka vein võtab tuld, hoolitse, et maja põlema ei läheks. • Muus mõttes ei tee segu põlemine paha, on efektne. Põlevat vedelikku saad kuumuskindla kulbiga otse kruusidesse või tassidesse tõsta ja külaliste ahhetushüüete saatel serveerida. • Kui vein on magus ja suhkrut palju, kustuta tuli varem. Vastasel korral võib boolisegu olla liiga magus. • Et mitte vurrusid ja huuli kõrvetada on tassituli soovitav enne rüüpamist ära puhuda.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool