Kasutajate retseptid

Piparkoogitaigen

Keskmine hinne: 4.25 Autor: lill
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 9 portsjonit
300 g. suhkrut sulata kuival pannil pruunistumiseni, lisa kuum vesi (seda tuleb teha valamu kohal, sest sulanud suhkur pritsib ja pritsmed võivad pliidil süttida). Kui suhkrukaramell on vees lahustunud, lisada veel 1 kg. suhkrut ja keeta kuni suhkur on lahustunud ja siirup parajalt paks. Sellest kogusest saab 1,7 kg. siirupit. Kuumale siirupile lisada peenestatud maitseained, kloppida ühtlaseks ja veidi jahutada, siis lisada tükeldatud või, kloppida, kuni või on sulanud, panna juurde hapukoor, munakollased ja sool ning kloppida ühtlaseks massiks. ½ kg. jahule segada hulka sooda ja sidrunihape, hõõruda läbi sõela ja lisada taignale. Sooda ja sidrunihape tuleb jahuga hoolikalt läbi segada, muidu võivad taignasse jääda soodatäpid ja piparkoogid on sooda maitsega. Lõpuks sõtkuda juurde ülejäänud sõelutud jahu. Sellest kogusest saab 4,8 – 5 kg. piparkoogitainast. Tainakogus oleneb sellest kui paks on siirup.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa