Kasutajate retseptid

Ahjukartulid lihapallikeste ja ürtidega

Keskmine hinne: 3.5 Autor: yllel
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 3 portsjonit
Toored kartulid koorida, pesta, tükeldada. Ahjuvorm määrida õhukeselt õliga, tükeldada sellele kartulid, puistada peale maitseained ja lisada mõned võitükikesed. Panna vorm eelsoojendatud ahju ja küpsetada 250 kraadises kuumuses, kuni kartul on pealt mõõdukalt pruunistunud. Kuni kartul küpseb, segada hakkliha koos muude ainetega ühtseks massiks ja vormida pallikesed nagu hiigelsuured frikadellid. Siis panna pallikesed vähese soolaga maitsestatud keeva vette ja keeta vaiksel tulel mõned minutid. Pruunistunud kartulid võtta ahjust välja, segada korralikult, valada kolmveerand vormi ulatuses peale lihapallikeste keeduleent. Siis tõsta lihapallikesed ettevaatlikult ükshaaval kartulitele ja panna vorm toiduga ahju tagasi. Küpsetada 250 kraadises kuumuses kuni pallikesed on ilusasti pruunistunud. Kastmeks merevaigu juust ettevaatlikult kas mikrouunis või kuumaveevannis sulatada, segada hapukoorega ja maitsestada. NB! Kui kartulid ja liha on tugevamalt maitsestatud, on soovitav kaste jätta mahedam. Kastet võib soovi korral lusikaga veidi tõsta ka ahjus küpsevatele lihapallidele. Kuid seda tuleks teha kohe pallikeste ahju pannes, et toit jõuaks korralikult ja ühtlaselt pruunistuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa