Uudiskiri Instagram Facebook
 

üle 60 min

Retsept
portsjonile
Põhi:
150 g piparkooke
75 g võid või margariini
Kate:
200g maitsestamata toorjuustu
2 dl vahustatavat rõõska koort
1 dl tuhksuhkurt
½ tl kaneeli
½ tl jahvatatud kardemoni
1 apelsini riivitud koort
3 spl apelsini mahla
4 zhelatiinilehte
Peale:
3 dl glögikonsentraati
1 dl vett
4 zhelatinilehte
Purusta piparkoogid mikseris, sulata rasv ja sega &#034piparkoogijahuga&#034. Pane küpsetuspaber lahtikäiva vormi ( Ø 22cm ) põhja ja külgedele. Vajuta küpsisemass põhjale laiali. Pane zhelatiinilehed külma vette likku. Vahusta koor. Sega toorjuust tuhksuhkruga ja lisa sinna maitseained. Lõpuks sega juustumassi ka vahukoor. Kuumuta apelsinimahl.Pigista zhelatiinilehtedest ülearune vesi välja ja sulata need mahlas. Jahuta väheke mahla ja lisa siis juustu-koore massile. Tõsta kate piparkoogipõhjale. Lase külmas u. 3 tundi tarduda. Leota zhelatiinilehed külmas vees 10 minutit. Kuumuta glögi ja vesi . Pigista lehtedest vesi ja lisa glögisse. Kalla ettevaatlikult juustukatte peale ettevaatlikult, et juust ei seguneks glögikattega. Lase tarretuda külmas u. 4 tundi. Koogi võib kaunistada kaneelikangidega.

Märksõnad

glögikook

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool