Uudiskiri Instagram Facebook
 

üle 60 min

Retsept
portsjonile
põhi:
300 g võid; 1 dl suhkrut; 5 munakollast; 6 dl jahu; 1/2 dl küpsetuspulbrit
täidis:
1 kg kirsse (või 1 1/2 purki kirsikompotti); 6 munavalget; 2 dl suhkrut; 2 tl vaniljesuhkrut
Vahusta munakollased suhkruga. Lisa toasoe või ja vahusta veel. Mõõda jahu hulka kahes osas: kõigepealt 4 dl ja sega läbi, seejärel 2 dl ning sega jälle. jaga taigen enam- vähem pooleks: üks natuke suurem, teine pisut väiksem pool. Väiksem taignapool jaga kangideks (et leks hea riivida) ja pane sügavkülma. teine osa rulli lahti ning laota lahtikäiva 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa suhkur ja vahusta ühtlaseks. Lao taignale kirsid (kui kasutad kirsikompotti, siis nõruta kirsis eelnevalt). Kata munavalgevahuga, nii et kirsse pole näha. võta taigen külmast ja riivi jämeda riiviga. laota riivitud taigen munavalgevahule. Küpseta 180 kraadi juures 1 tund. Kook tuleb väga maitsev ka vaarikatega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes