Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Shokolaadikook

40-60 min

Retsept
portsjonile
Vastavalt vormile.
pildil olevale vormile:
5 muna
5 spl suhkrut
5 spl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
vahele moosi. (hästi hea on nt. mustasõstra-vaarikamoosiga.)
ja moosi peale tuhksuhkruga ära segatud VÕId (umbes 0,4mm kiht)
Peale:
pildil oleval koogil on 450 g shokolaadi (s.a valge(100g)-, tume(50g)- ning piimashokolaad(300g))
kaunistuseks või panna ka nt. tutti-frutti komme.
1. Vahustada munakollased suhkruga. 2. Lisada jahu koos küpsetuspulbriga.Segada ühtlaseks. 3. Segule lisada vahustatud munavalged ning segada ühtlaseks. 4. Valmistada ette vorm ning keerata ahi 175 kraadi peale. 5. Valada taigen vormi ning panna ahju u. 30 min. (katsuda noaga, kas jääb midagi külge, kui jääb las olla kauem võib ka isegi vähem, tuleb vaadata kas pealt on pruunikas) 6. Võtta vormist välja nign lasta jahtuda. 7. Kui põhi on ära jahtunud lõigata pooleks. 8. Alumisele poolele panna ühtlaselt peale moosi ning VÕIsegu seejärel teine pool. 9. Sulatada piimashokolaa veevannis ning seejärel määrida seda koogile. 10. Järgnevalt sulatada valge ning triibutada seda koogile, võib noaga õrnalt otsast otsa tõmmata(jääb ilus muster). 11. Siis sulata kõige lõpuks tumeshokolaad, mis tuleb samuti sinna peale triibutada. 12. Panna külmkappi ning oodata tahkumiseni. Nb! tort on tahkunud, lõigata sooja noaga, muidu ei saa ilusaid tükke.

Märksõnad

shokolaadikook

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana