Uudiskiri Instagram Facebook
 

üle 60 min

Retsept
portsjonile
275 g lehttaigent
50 g pistaatsia pähkleid
50 g kooritud mandleid
1 1/2 spl sidrunimahla
2 1/2 + 3/4 dl piima
2 1/2 dl suhkrut
noaotsaga kaneeli
1 muna
2 tl roosivett
3/4 dl rööska koort
Kuumuta aji 180 &#039 C-ni. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja rulli lehttaigen ahjuplaadile. Küpseta seda 20 min, kuni taigen saab ilusa värvi. Vöta lehttaigen ahjust ja keera kuumus 190&#039 C-ni. Haki pistaatsiapähklid ja mandlid (jämedalt). Määri üks väiksem ahjuvorm vöiga. Murra lehttaigen väiksemateks tükkideks ja lao ajhuvormi vaheldumisi pähklite ja mandlitega. Vala sidrunimahl peale. Vahusta muna. Lase osa piimast (2 1/2 dl) keema töusta, vöta kastrul tulelt ja lisa suhkur ja kaneel. Lisa lahtiklopitud muna ja vala segu lehttaigna tükkidele. Nüüd sega ülejäänud piim (3/4 dl ) koore ja roosiveega ning lisa ka see ahjuvormi taignatükkide peale. Küpseta siis 190&#039 C ahjus u. 30 min, kuni küpsetis on pealt kuldkollane.

Märksõnad

aliumm

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga