Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Hot Cross Buns

üle 60 min

Retsept
portsjonile
7 1/2 dl nisujahu
25 g pärmi
3/4 dl tuhksuhkrut
1 tl soola
1 tl kaneeli
1 dl rosinaid
30 -35 g apelsinikoort
2 spl vöid
1/2 dl piima
1 1/2 dl vett
1 muna
Peale:
1 spl vett
1 spl suhkrut
Murenda pärm kaussi ja vala peale soe piim (37&#039 C) Sega omavahel jahu, tuhksuhkur, sool, kaneel, leotatud rosinad ja apelsinikoor. Sulata margariin ja lisa vesi, kuumuta 37&#039 C-ni. Sega omavahel piim-pärmisegu, kuivained ja vee-vöi segu ja valmista sellest ühtlane taigen. Lase taignal kahekordseks paisuda rätiku all soojas kohas. Vormi taignast 10 -12 ümarat taignakuuli ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase neil veel 25 min kerkida. Löika terava noaga ettevaatlikult ristike iga kukkli peale ja küpseta neid 225&#039 C juures u. 15 min. Keeda suhkrust ja veest siirup ja pinselda sellega ahjust vöetud sooje kukkleid. (Kui kasutad kuivpärmi, soojenda taignavedelik u. 40 -45&#039 C-ni ja pärm sega seejuures jahu hulka mitte vedelikuga).

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes