Uudiskiri Instagram Facebook
 

üle 60 min

Retsept
portsjonile
250 g võid või margariini
8 dl nisujahu
1 1/2 dl koort vöi piima
1 dl vett
2 spl suhkrut
50 g pärmi
Täidis:
u. 2 dl õunamoosi
Peale pintseldamiseks:
1 lahtikopitud muna
Haki toasoe või jahu hulka. (Eriti ladusalt läheb see köögikombainiga, sellisel juhul pead seda aga kahes jaos tegema kuna kõik ei mahu korraga ära). Sega kokku koor/piim vesi, suhkur ja pärm ja sega kuni pärm lahustub. (Kui kasutad kuivpärmi, sega see jahu hulka ja soojenda taignavedelikku veidi, mitte rohkem kui 40&#039 C). Sega jahu - või segu vedeliku hulka. Sega kõik hästi omavahel läbi aga ära töötle taigen kauem kui vaja. Tõsta taigen jahuga puuderdatud lauale, jaga neljaks ja rulli iga osa õhukeseks neljakandiliseks plaadiks. Lõika igast plaadist u. 10 neljakandilist taignatükki ja aseta teelusikatäis õunamoosi iga taignatüki keskele. Tõsta taignatüki nurgad keskele kokku ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nüüd lase saiakestel puhta rätiku all u. 2 tundi kerkida. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 250&#039 C juures ahju keskosas u. 7 - 8 min.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke