Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Kalkuni-tomati terav pajaroog

Kasutajate retseptid

Kalkuni-tomati terav pajaroog

Katukas
PrindiSoovita sõbrale

40-60 min

Retsept
portsjonile
25 g eemaldatud koorukesega saia
30 ml (2 spl) kooritud piima
1 purustatud küüslauguküüs
2,5 ml (1/2 tl) köömneseemneid
225 g kalkuni-hakkliha (võib olla ka kanahakkliha)
1 munavalge
350 ml (1 1/2 tassi) kanapuljongit
400 g konservtomateid
15 ml (1 spl) tomatipüreed
90 g (1/2 tassi) kiirkeeduriisi
soola ja musta pipart
garneerimiseks värsket basiilikut
serveerimiseks kurgi- ja suvekõrvitsaribasid
Lõika sai väikesteks kuubikuteks ja pane segamisnõusse. Nõrista piim peale ja jäta sai 5 minutiks ligunema. Lisa küüslauguküüs, köömned, kalkuni(kana)hakkliha ja maitseained. Sega hoolikalt ühtlaseks massiks. Vahusta munavalge tugevaks vahuks ja sega lusikaga alt üles tõstes ettevaatlikult segusse. Jahuta 10 minutit. Kalkuni(kana)segu jahtumise ajal pane puljong, tomjatid ja tomatipüree suurde kastrulisse ja kuumuta keemiseni. Lisa riis, sega ja keeda umbes 5 minutit käredal tulel. Seejärel vähenda kuumust ja lase riisil edasi podiseda. Vahepeal vormikalkuni(kana)segust 16 väikest pallikest. Tõsta need ettevaatlikult tomatipuljongisse ja keeda madalal kuumusel 8-10 minutit või kuni riis ja kalkunipallid on pehmed. Garneeri basiilikuga ning serveeri suvikõrvitsa- ja kurgiribadega.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool