Uudiskiri Instagram Facebook
 

20-40 min

Retsept
portsjonile
1-1,5 kg kartuleid
tunde järgi soolapekki
paar peotäit nisujahu
1-2 loorberilehte
maitseks musta pipart
Koori kartulid ja tükelda laastudeks. Potis kata kartulitükid üleni veega ja keeda pehmeks( osad kartulid lagunevad, osad jäävad tükina).Samal ajal tükelda soolapekk kuubikuteks ja prae kuni liha on krõbe. Siis tõsta krõbid kaussi ja vala rasv kartulitele keemise ajal( ettevaatust- pritsib).Kui kartulid on pehmed, siis võtta vasaku peoga jahu ja raputada potti samal ajal teise käega segades. Jahu lisada sellises koguses, kui paksu suri- muri keegi soovib. Keeta mõni minut ja lasta väheke haududa.Maitsestada pipraga. Süües katta toit soolakrõbidega ja juua kõrvale petti või piima. Maitseb eriti hästi pirtsutavatele lastele.Seda toitu tegid vanad eestlased.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree