Uudiskiri Instagram Facebook
 

20-40 min

Retsept
portsjonile
1-1,5 kg kartuleid
tunde järgi soolapekki
paar peotäit nisujahu
1-2 loorberilehte
maitseks musta pipart
Koori kartulid ja tükelda laastudeks. Potis kata kartulitükid üleni veega ja keeda pehmeks( osad kartulid lagunevad, osad jäävad tükina).Samal ajal tükelda soolapekk kuubikuteks ja prae kuni liha on krõbe. Siis tõsta krõbid kaussi ja vala rasv kartulitele keemise ajal( ettevaatust- pritsib).Kui kartulid on pehmed, siis võtta vasaku peoga jahu ja raputada potti samal ajal teise käega segades. Jahu lisada sellises koguses, kui paksu suri- muri keegi soovib. Keeta mõni minut ja lasta väheke haududa.Maitsestada pipraga. Süües katta toit soolakrõbidega ja juua kõrvale petti või piima. Maitseb eriti hästi pirtsutavatele lastele.Seda toitu tegid vanad eestlased.

Märksõnad

surimuri

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga