Kasutajate retseptid

Tarretatud kohupiimatort kirssidega

Keskmine hinne: 3.5 Autor: marikisakõri
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Vooderda keskmise suurusega vormi põhi küpsetuspaberiga; määri serva sisekülg maitsetu toiduõliga. Kuumuta purduhelbeid paar minutit kuival pannil; lisa siis või ja fariinsuhkur. Kuumuta segades veel, kuni segu muutub krõbedaks. Kalla segu vormi põhjale, suru pannkoogilabidaga ühtlaseks ja pane vorm külmutuskambrisse. Täidiseks pane želatiin piimaga paisuma ja sulata seejärel kuumas veevannis. Maitsesta toasoe kohupiimapasta suhkruga, võttes suhkrut vastavalt pasta happesusele. Vahusta koor koos vanillsuhkruga pehmete tippudega vahuks; väga kõva vaht ei segune teiste ainetega kuigi hästi. Mikserda soe želatiinilahus kohupiima hulka. Tegutse nüüd kiiresti, kuna želatiin hakkab segu varsti paksuks muutma. Kalla vahukoor otsekohe segu peale ning tõsta suure lusikaga ettevaatlikult alt ülespoole segamini. Kalla segu kiiresti vormi, kata toidukilega ja lase 3 tundi külmas tarretuda. Kata tordi pind tihedalt külmunud kirssidega. Paisuta želatiin kirsimahlaga ja sulata kuumas veevannis. Nirista (või tõsta lusikaga) veidi jahtunud segu võimalikult ühtlaselt tordi peale, kata vorm jälle kilega ja lase veel mõned tunnid või järgmise päevani hüübida.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa