Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Pohlakook iiriseglasuuriga

Kasutajate retseptid

Pohlakook iiriseglasuuriga

Sonera
PrindiSoovita sõbrale

20-40 min

Retsept
portsjonile
PÕHI:
3 muna
1 dl suhkrut
¾ dl kartulijahu
¾ dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1½ tl piparkoogimaitseainet
TÄIDIS
2 dl külmutatud pohlasid
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkurt
1 prk ( 250g ) kohupiima
2 dl rõõska koort 35%
PEALE
2 dl rõõska koort 35%
1½ dl fariinisuhkrut
50 g tumedat šokolaadi
1 spl kookoshelbeid
½ dl pohli
Vahusta toasoojad munad ja suhkur paksuks, heledaks vahuks. Sega kuivad ained omavahel ja sõelu muna-suhkru vahtu, ettevaatlikult segades. Kalla taigen võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 175ºC 25-30 minutit või niikaua kuni põhi on küps. Kummuta põhi vormist välja, jahuta ja lõika kolmeks osaks. Jahvata jäised pohlad mikseris, mitte väga peeneks. Sega pohlapuru suhkruga, lisa kohupiim ja vahustatud koor. Immuta põhjad juhul, kui pakud kooki samal päeval. Immutamiseks kasuta 1dl piima. Määri pool täidist ühele põhjale. Tõsta peale teine põhi ja määri ülejäänud täidis põhjale. Pealmist põhja immuta altpoolt. Pane kook külmkappi tõmbama. Ennem pakkumist: Keeda koort ja fariinisuhkurt väikses kopsikus 10 minutit aeg ajalt segades. Kui segu hakkab vähe paksenema siis tilguta seda mõned tilgad koogile. Kui segu ei imendu koogisse vaid jääb pisaratena koogile siis on paksus sobiv.Tõsta kopsik pliidilt ja lisa siis tükeldatud šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud ja glasuur on ühtlaselt paks. Kalla glasuur koogile ja kaunista pohladega ja kookoshelvestega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes