Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Rabarberi-rita

20-40 min

Retsept
portsjonile
Põhi: 125 g võid, 1 dl suhkrut, 2 munakollast, 1 dl piima, 1,5 dl jahu, 2 tl küpsetuspulbrit.
Kate: 2 munavalget, 1,5 dl suhkrut, 1 tl vaniljesuhkrut, 1 dl mandlilaaste.
Täidis: 2 dl vahukoort, 2 dl rabarberikeedist, 0,5 dl suhkrut, 0,5 sl vaniljesuhkrut, 1 tl jahvatatud ingverit, 0,5 sl sidrunimahla
Rabarberikeedis: 0,5 l tükeldatud rabarberit, 0,5 dl vett, 0,5 dl suhkrut.
* Pese, koori ja tükelda rabarberid, pane koos vee ja suhkruga keema.ja keedatasasel tulel 20 minutit, jahuta. * Vahusta või suhkruga, seejärel vahusta hulka munakollased. *Lisa piim, jahu ja küpsetuspulber. * Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri taigen õhukese kihina selle peale. * Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisades lõpus nii tavalise kui vaniljesuhkru. * Määri segu taignale ja raputa peale mandlilaastud. * Küpseta 200 kraadi juures 12 minutit * Lase põhjal jahtuda ja lõika kaheks võrdseks osaks * Nüüd valmista täidis. Selleks vahusta koor ja sega koos suhkru ja maitseainetega rabarberikeedise hulka * Määri täidis kahe põhjakihi vahele vahetult enne serveerimist. NB! Koogi põhja ja keedise võib varem valmis teha, aga kreem valmista vahetult enne sööma hakkamist

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes