Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Rabarberi-rita

Kasutajate retseptid

Rabarberi-rita

eideke
PrindiSoovita sõbrale

20-40 min

Retsept
portsjonile
Põhi: 125 g võid, 1 dl suhkrut, 2 munakollast, 1 dl piima, 1,5 dl jahu, 2 tl küpsetuspulbrit.
Kate: 2 munavalget, 1,5 dl suhkrut, 1 tl vaniljesuhkrut, 1 dl mandlilaaste.
Täidis: 2 dl vahukoort, 2 dl rabarberikeedist, 0,5 dl suhkrut, 0,5 sl vaniljesuhkrut, 1 tl jahvatatud ingverit, 0,5 sl sidrunimahla
Rabarberikeedis: 0,5 l tükeldatud rabarberit, 0,5 dl vett, 0,5 dl suhkrut.
* Pese, koori ja tükelda rabarberid, pane koos vee ja suhkruga keema.ja keedatasasel tulel 20 minutit, jahuta. * Vahusta või suhkruga, seejärel vahusta hulka munakollased. *Lisa piim, jahu ja küpsetuspulber. * Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri taigen õhukese kihina selle peale. * Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisades lõpus nii tavalise kui vaniljesuhkru. * Määri segu taignale ja raputa peale mandlilaastud. * Küpseta 200 kraadi juures 12 minutit * Lase põhjal jahtuda ja lõika kaheks võrdseks osaks * Nüüd valmista täidis. Selleks vahusta koor ja sega koos suhkru ja maitseainetega rabarberikeedise hulka * Määri täidis kahe põhjakihi vahele vahetult enne serveerimist. NB! Koogi põhja ja keedise võib varem valmis teha, aga kreem valmista vahetult enne sööma hakkamist

Märksõnad

rabarberi-rita

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga