Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Marineeritud seened

Kasutajate retseptid

Marineeritud seened

Efkakene19
PrindiSoovita sõbrale

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
Kogus: 1 liiter
1 kg värskeid puhastatud seeni
3/4 klaasi vett.
MARINAAD
1 ½ kl vett
20 g (¾ sl) soola
15 g (¾ sl) suhkrut
3-4 vürtsitera
3-4 pipratera
veidi kaneelikoort
2 loorberilehte
1 keskmine sibul (lõigatud ratasteks)
1/2 kl poolpehmeid porgandiribasid
2-3 sl 30%-list äädikat
Seened pestakse, pannakse vähesesse keeva vette. Et seened on veest kergemad, tõusevad nad pinnale, seepärast seente ühtlaseks kuumenemiseks segatakse neid vahetevahel. Seeni keedetakse kaanega suletud nõus. Kogunenud vaht korjatakse ära. Kui seened vajuvad keedunõu põhja ning keeduleem muutub selgeks ja vahtu enam ei teki, siis lõpetatakse keetmine. 1. Viis - Keedetud seened kurnatakse. Eeltoodud marinaadi ainetest keedetakse marinaad. Kurnalt võetud seened tõstetakse marinaadi ning keedetakse paar minutit. Seened koos marinaadiga pannakse kuumutatud ja veidi jahtunud purki või pudelisse, mis kohe suletakse. 2. Viis - Keedetud seentelt kurnatakse keeduleem. Seened tõstetakse metall- või klaaskaanega suletavasse purki, vahele puistatakse vürtse, ka sibularõngaid ja porgandiribasid. Ülejäänud marinaadi ainetest keedetakse marinaad, mis valatakse kuumalt seentele. Purgid tõstetakse kuumutamisnõusse, milles vee temperatuur on 60 C. Purke kuumutatakse 100 C juures 25-30 minutit ja siis suletakse kaanega.

Märksõnad

seenedmarineeritud

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool