Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

linnupiima tort

Kasutajate retseptid

linnupiima tort

Palmipuu1
PrindiSoovita sõbrale

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 kl suhkurt
20-25 g zelatiini
2 pk ruletti (valmis tehtud, pole vaja ise eelnevalt valmistada)
100-150 g tavalist küpsist (soovitatav kandilise kujuga)
1 suur pk hapukoort
1 pk vahukoort 35%-38%-line
1 dl külma keeduvett
1dl kuuma keeduvett
1. Zelatiin lahustada 1 dl külmas vees ja lasta seista 10 min. 2. Segada hapukoor 1 kl suhkruga, kuni suhkur on lahustunud. 3. Vahustada 1 pk vahukoor suhkrut lisamata. 4. lisada vahukoor hapukoore segule ning segada ühtlaseks massiks. 5. Lisada zelatiinile 1 dl kuuma vett ning kallata see aeglaselt, samal ajal segades hapukoore segusse. 6. Soovi korral võib lisada ka natuke vanilliini. 7. Lõigata viiludeks ruletid ning katta nendega seest u. 25 cm läbimõõduga kausi servad ja põhi nii, et sisse võiks valada hapukoore/vahukoore segu. 8. Kogu kupatuse peale laotada küpsised (need on tordi põhjaks) Küpsiseid võib eelnevalt ka leotada kas kohvis, või mõnes muus vedelikus, siis nad lähevad kergemini pehmeks. 9. Kauss panna külmutusse, kuni zelatiin on tarretunud, soovitav oleks u. 12 h. 10. Kui on tarretunud pöörata kauss ümber ja asetada tort tordialusele. 11. Kaunistada võib vahukoore ja sõkolaadipuruga.

Märksõnad

linnupiimatort

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool