Uudiskiri Instagram Facebook
 

üle 60 min

Retsept
portsjonile
Põhi:
100 gr margariini
2 spl mett
2 muna
1 kl suhkurt
1 tl soodat
3-3,5 kl jahu
Täidis:
1 kl hapukoort
200 gr võid
1 kl suhkurt
vaniljesuhkurt
Sulata margariin koos meega. Munad klopi suhkruga lahti, lisa sulatatud margariin ja mesi. Jälgi, et suhkur ära sulaks, muidu jääb taignas pärast tunda.Sega jahu soodaga ja lisa muna margariini segu hulka. Sega kätega, kuni tegib pall. Peaks olema selline mõnus tunda käte vahel. Kui tundub, et on natuke liiga nätske rullimiseks - lisa jahu, kuid mitte liiga palju. Taigen pane u tunniks külmkappi jahtuma. Soojenda ahi u 200 kraadini. Jaga taigen 6-7 palliks. Rulli taigen küpsetuspaberil u 1-2 mm paksuseks. Küpseta ahjus kuldpruuniks. Lõika kuum plaat sellise kujuga nagu soovid kooki(nt ümmarguseks). Ääred pane eraldi, jahtudes purusta peenikeseks puruks. Täidise valmistamiseks võta või varakult toasooja, et oleks mõnusalt pehmeks juba läinud. Lisa suhkur, sega. Lisa hapukoor ning vaniljesuhkur. Segada hoolikalt. Küpsetatud plaatide vahele pane vastavalt soovile täidist(soovitavalt suhteliselt palju. nii umbes 3 spl kihile). Kõige pealmine kiht jääb täidis, mille peale raputad koogipuru. Lasta seista vähemalt üle öö.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke