Kasutajate retseptid

Karjala pirukad

Keskmine hinne: 3.5 Autor: marjuuss
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Keeda riisi piimas hautades nii, et riisiterad jääksid terveks. Putru ei keedeta päris valmis. Maitsesta soolaga ja kontrolli kas maitse on sobiv. 2. Lase pudrul enne küpsetamist jahtuda. 3. Sega taignaained pehmeks taignaks. Tee sellest rull, mille otsast saad lõigata tükikesi. (Rulli prooviks esimene tükk, et näha, kas pirukad tulevad paraja suurusega.) 4. Veereta tükkidest pallid ja suru lamedaks. Rulli need õhukesteks ümmargusteks liistakateks. Kui rullid kõik tükid samaaegselt lahti, võid laduda need üksteise peale, kui raputad jahu vahele. Asetades täidist pirukale, pühi ära üleliigne jahu. 5. Kata pirukad täidisega nii, et piruka otstesse ei jääks tühja kohta, mis võiks ahjus ära kuivada. Keera taigna ääred kahelt poolt täidise peale kokku ja pigista kokku madalaks &#034õmbluseks&#034. 6. Küpseta pirukaid eriti kuumas ahjus 275 C juures kümmekond minutit. 7. Kasta kuumad pirukad kuuma piima, millesse on pandud ka võid või määri neid kuuma piima-või seguga. 8. Lao kuumad pirukad üksteise peale kaussi rätiku alla vähekeseks ajaks hauduma. Hüva nõu: Karjala pirukad maitsevad kõige paremini soojadena või ja piima või hapupiimaga. Peolauas võiks olla pirukatele peale määrimiseks munavõid. Riisi asemel võid pirukates kasutada ka porgandit või porgandi-riisisegu. Porgand haki kuubikuteks või riivi jämeda riiviga ning hauta poolpehmeks, muus osas jälgi retsepti.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa