Uudiskiri Instagram Facebook
 
40-60 min
Retsept
portsjonile
Põhi:
2 muna
1,5 dl suhkrut
50 g sulamargariini
1 dl piima
3 dl jahu
1ja veerand tl küpsetuspulbrit
2 tl kakaod (Meie Mark)
Kreem:
2 muna
2 sl suhkrut
2 sl jahu
250 ml piima
vanillisuhkrut või vanilliini
30-50 g võid
Glasuur:
1,5 sl suhkrut
1,5 sl kakaod (Meie Mark)
1,5 sl piima
50 g võid (kindlasti Eesti Taluvõi)
Põhi: Munad vahustada suhkruga tugevaks vahuks (10 min) ja lisada sulatatud margariin. Jahu segada küpsetuspulbri ja kakaoga ning lisada munadele. Mikserdada kuni ühtlase massini. Küpsetada 170 kraadi juures 35-40 minutit. Kreem: Munad vahustatakse suhkruga tugevaks vahuks (10 min), lisatakse jahu, 3-4 sl külma piima ja segatakse ühtlaseks massiks. Piim lastakse keema tõusta, segatakse munavahuga, kuumutatakse pliidil või kuumas veevannis pidevalt segades keemiseni (kuni kreem pakseneb), lisatakse või, maitsestatakse vanilliga ja jahutatakse kiiresti külmaks. Jahtunud põhi lõigatakse kaheks kettaks. Ketaste vahele määritakse KOGU kreem. Glasuur: Suhkur ja kakao segada kokku, lisada piim. Või sulatada ja lisada. Kook katta glasuuriga ja asetada pooleks tunniks külmikusse seisma. Head isu!

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega