Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Kõrvitsapirukas

Kasutajate retseptid

Kõrvitsapirukas

Meka
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
Taigen:
300 g jahu;
1 tl soola (soovituslik)
120 g võid / margariini
2-3 spl külma vett
Täidis:
450 g keedetud purustatud kõrvitsat
1 purk (400 g) suhkruga kondenspiima
2 muna
1 1/2 tl kaneeli
1/2 tl ingverit
1/2 tl muskaati
Kate:
60 g võid
120 g purustatud kreekapähkleid
160 g pruuni suhkrut
Kaunistamiseks vahukoort
Küpsetis kõrvitsast, millele annavad omapärase maitse ingver ja muskaat. Taigna valmistamiseks sega kausis jahu ja sool ning näpi juurde rasvaine, kuni moodustub teraline segu. Seejärel lisa külm vesi ning suru taigen palliks. Rulli taigen 4 cm suuremaks, kui 23 cm läbimõõduga pirukavormi põhi. Aseta taigen vormi, säti servad. Täidise jaoks vahusta munad. Lisa kõrvits, kondenspiim ja maitseained, mikserda läbi. Vala täidis taignale ning küpseta 40 minutit 200 kraadises eelkuumutatud ahjus. Pirukas on küpsenud, kui sissetorgatud tikk jääb puhtaks. Jäta pirukas ahju jahtuma. Katte jaoks sulata või ning sega pähklipuru ja suhkruga. Kata jahtunud pirukas kattega ning grilli ahjus 3 minutit. Jahuta. Piruka serveerimiseks vahusta koor vähese vaniljesuhkruga. Võid pirukat serveerida ka vaniljejäätisega.

Märksõnad

kõrvitsapirukas

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool