Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Graavilõhe

üle 60 min

Retsept
portsjonile
750 g värsket lõhefileed koos nahaga
85 g suhkrut
120 g jämedat soola või meresoola
8 spl hakitud värsket tilli
1 tl purustatud valget pipart
Kaste:
2 spl pehmemaitselist rootsi sinepit
1 tl Dijoni sinepit
2 spl suhkrut
1 1/2 tl punaveiniäädikat
soola, valget pipart
200 ml kvaliteetset toiduõli (mitte oliiviõli)
hakitud tilli
Puhasta filee, võta terava noaga välja väikesed luud, kuid jäta nahk alles. Tee sinna paar sälku marinaadi paremaks imendumiseks. Sega sool, suhkur, pipar ja õli ning määri mass filee mõlemale küljele. Pane filee puhastatud pooled kokku, linase riide või fooliumi sisse ja jäta 2-4 tunniks toatemperatuurile marineerima. Siis pane filee külmutusse 24-48 tunniks, seda aeg-ajalt küljelt küljele keerates, et marinaad ka teisele poolele imbuks. Kastmeks sega sinep, suhkur, sool, veiniäädikas, pipar ja till. Lisa ühtlase joana õli, kastet aktiivselt segades, kuni sel tekib kergelt majoneesitaoline konsistents. Lisa kastmele hakitud till.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke