Kasutajate retseptid

Doonau lained

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Meelis
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Või(tainasse mineva või võib väga edukalt asendada ka margariiniga) tuleb suhkruga vahustada, siis ükshaaval lisada munad ja segu jälle hoolega vahustada(mida rohkem vahustamisega vaeva näha, seda kohevam tuleb kook). Jahu segada küpsetuspulbriga ja lisada tainale mõistlike koguste kaupa, et seguneks paremini(olen tihti osa jahu kogusest asendanud tärklisega, lootuses et tuleb parem:). Kui tainas valmis, siis 2/3 tainast panna pannile. kuna tainas on päris tihke, siis aitab kui lusikaga see enam vähem küpestuspannile laiali jaotada ja siis noaga vms. siluda laiali. Järelejäänud 1/3 tainast segada juurde kakao ja piim ning segada. seejärel toimida sarnaselt valge tainaga ja kiht pruuni tainast pannile valge taina peale. Kirsid tuleb ka enne ahju panemist veel tainale jaotada(kui palju neid täpselt panna on maitse asi, ise olen vähemalt kolmveerandliitrise kompoti jagu pannud). Põhja peab küpsetama 180-200C juures 35-40 min Kate: Piim tuleb keema ajada, vahetult enne lisada suhkur(kohe alguses lisades kipub enam põhja võtma) ja siis pudingupulber, segada ja kui segu uuesti keemiseni kuumeneb, siis see ka pakseneb. Kui puding valmis, siis peab seda jahutama. või tuleb vahustada ja kui puding on piisavalt jahtunud, siis tuleb see lusikatäite kaupa segada vahustatud või hulka. See on ka kõige keerulisem selle koogi juures, sest puding ei tohi olla liiga kuum(sulatab või, mis enam ühtlaselt ei tahku) ja mitte ka liiga külm(ei segune võiga nii hästi). Pudingikreem peaks olema selline ühtlane kreemjas. Jahtunud põhjale tuleb see kreem siis peale määrida, kui on aega siis lasta tükk aega seista(võimalusel ka üleöö), et see tahkuks, on kergem shokolaadiglasuuri peale kanda. Shokolaadiglasuuri saab vist ka poest osta, aga ise olen seda teinud Bitteri sokolaadist(100g tahvel), millele sulanud olekus lisanud vahukoort, võid ja suhkrut(mesi võib ka olla), kõike nii maitse järgi, liiga palju koort ja võid ei saa ka panna, siis glasuur ei tahku. Mõõdukalt jahtunud glasuur tuleb veel koogile peale määrida, ja jätta tahkuma ja ongi kook valmis.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa