Kasutajate retseptid

Piparkoogitaigen

Keskmine hinne: 3.5 Autor: 999
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Siirupi valmistamine: 300 g suhkrut sulatada kuival pannil pruunistumiseni, lisada kuum vesi(seda tuleb teha valamu kohal, sest sulanud suhkur pritsib ja pritsmed v6ivad pliidil süttida). Kui suhkrukaramell on vees lahustunud, lisada veel 1 kg suhkrut ja keeta kuni suhkur on lahustunud ja siirup parajalt paks. Sellest kogusest saab 1,7 kg siirupit. taigna värvus s6ltub sellest, kui tumedaks suhkur alguses kõrvetada. Taigen: Kuumale siirupile lisada peenestatud maitseained, kloppida ühtlaseks ja veidi jahutada, siis lisada tükeldatud või. Kloppida kuni või on sulanud. Lisada hapukoor, munakollased ja sool ning kloppida ühtlaseks massiks. 0,5 kg jahule lisada sooda ja sidrunhape ning see hoolikalt segada, et hiljem ei jääks taignasse soodatäppe. Segada jahu taignamassi hulka. Sellest kogusest saab u 5 kg väga maitsvat piparkoogitainast. Taigna kogus oleneb sellest kui paksuks on siirup keedetud. Taigna värvus muutub seistes tumedamaks, seega on see parem valmistada vähemalt paar päeva enne küpsetama asumist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa