Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Piparkoogitaigen

Kasutajate retseptid

Piparkoogitaigen

999
PrindiSoovita sõbrale
üle 60 min
Retsept
portsjonile
Siirup:
300 g (2,5 klaasi) suhkrut
0,5 kl vett
1kg suhkrut
3 tl nelki
1,5 tl kardemoni
3 tl kaneeli
apelsinikoort
500 g võid või margariini
300 g hapukoort
6 munakollast
0,5 tl soola
4 tl soodat
2 tl sidrunhapet
2 kg jahu (võib minna veidi rohkem)
Siirupi valmistamine: 300 g suhkrut sulatada kuival pannil pruunistumiseni, lisada kuum vesi(seda tuleb teha valamu kohal, sest sulanud suhkur pritsib ja pritsmed v6ivad pliidil süttida). Kui suhkrukaramell on vees lahustunud, lisada veel 1 kg suhkrut ja keeta kuni suhkur on lahustunud ja siirup parajalt paks. Sellest kogusest saab 1,7 kg siirupit. taigna värvus s6ltub sellest, kui tumedaks suhkur alguses kõrvetada. Taigen: Kuumale siirupile lisada peenestatud maitseained, kloppida ühtlaseks ja veidi jahutada, siis lisada tükeldatud või. Kloppida kuni või on sulanud. Lisada hapukoor, munakollased ja sool ning kloppida ühtlaseks massiks. 0,5 kg jahule lisada sooda ja sidrunhape ning see hoolikalt segada, et hiljem ei jääks taignasse soodatäppe. Segada jahu taignamassi hulka. Sellest kogusest saab u 5 kg väga maitsvat piparkoogitainast. Taigna kogus oleneb sellest kui paksuks on siirup keedetud. Taigna värvus muutub seistes tumedamaks, seega on see parem valmistada vähemalt paar päeva enne küpsetama asumist.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes