Kasutajate retseptid

Galettes ehk soolased crepid

Keskmine hinne: 3.5 Autor: kitchencat
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Sega suures kausis jahu ja sool. Vähehaaval lisa vesi ning sega kuni tainas on elastne ja ühtlane. Lõpeta segamine kui pinnale ilmuvad väiksesed õhumullid. NB! Lase seista 2 h (see on taigna sidususeks väga vajalik) Küpseta crepipannil õhukesed ülepannkoogid. Serveeri galette näiteks juustu-singi-munaga. Selleks pane juba valmis galett uuesti pannile. Lisa natuke võid, singiviil ja riivitud juust. Lase juustul sulada. Teisel pannil prae muna, lisa galettile. Keera galett pooleks kokku. Serveeri. Kõige parem õige Prantsuse õunasiidriga. Bon appetit!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mari 01.apr 2015 20:38
Proovisin kahekordse vedelikukogusega ja ei toiminud kahjuks. Võib-olla see peabki olema siis selline pakstihkemoodustis, sest paaritunnine seismine ei pannud tainast end pannil koos hoidma. Novot lugu, löön muna sisse :P
Mari 01.apr 2015 17:50
Hakkasin siis tainast selle retsepti järgi kokku segama ja kohe kuidagi ei lähe ots otsaga kokku. Jahu ja piima/vee selliste koguste juures saab väga paksu, tihke ning võib lihtsalt öelda, et niiske tatrajahu plönni, kus ei tasu rääkida ei õhumullidest ega õhukeste pannkookide küpsetamisest. Piima-vee segu vajab see moodustis ilmselt vähemalt kaks korda nii palju kui retseptis märgitud. Teen proovi ja annan teada, mis sest lõpuks sai :)
1